Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op 21 maart 2018 mogen Nederlanders naar de stembus om de leden van de gemeenteraad en de gebiedscommissies te kiezen. Via deze pagina vind je binnenkort meer informatie over het programma en de kandidaten van de Partij van de Toekomst die in 2018 actief in meerdere plaatsen in het land mee gaan doen aan deze verkiezingen. Stem lokaal, stem PVDT!

Eens per vier jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen, de laatste was op 19 maart 2014. Je kiest dan de leden van de gemeenteraad. Maar waar kies je eigenlijk voor? Wat doet een gemeenteraad? En waarom is het zo belangrijk om te stemmen? De gemeente heeft een gemeenteraad en een college van burgemeester en wethouders. Deze vormen samen het gemeentebestuur. De gemeenteraad wordt gekozen door de inwoners van de gemeente. Dat gebeurt eens in de vier jaar. Je kunt dan stemmen op de kandidaten van de politieke partijen. De kandidaten met de meeste stemmen zullen als raadslid in de gemeenteraad zitting nemen.

Door te gaan stemmen op de Partij van de Toekomst in jouw gemeente kun je invloed uitoefenen op de keuzes die er binnen jouw gemeente worden gemaakt. Door te stemmen kies je je eigen vertegenwoordigers, die vervolgens jouw stem kunnen laten horen. Op die manier heb jij invloed op wie jouw woonplaats bestuurt.