Kerk container voor Arnol Kox

Een eigen plek voor onze stadsprediker

Elke Eindhovenaar kent onze eigen stadsprediker Arnol Kox. Al jarenlang is hij dagelijks het schreeuwende gezicht van het centrum van Eindhoven. Die de duiven voorziet van broodkruimels en de stadsbezoekers van goedwillende christelijke leuzen.

Arnol Kox voor de één stadsicoon maar voor de ander een lastpak. Vooral ondernemers in de binnenstad zien hem liever vertrekken dan komen. Om de gulde middenweg te vinden hebben wij een oplossing bedacht. De Arnol Kox kerk container.

Door middel van een verrijdbare container, die we ombouwen tot een klein kerkje, te plaatsen in het centrum van Eindhoven, bijvoorbeeld de Markt of het Catharinaplein, kan er een eigen plek gecreëerd worden voor Arnol. Het is voornamelijk een win win situatie voor alle partijen. Arnol hoeft niet meer de hele stad door, de ondernemers zullen geen last meer hebben van hem voor de deur, en de bezoekers van de binnenstad die behoefte hebben kunnen hem altijd weten te vinden.

Er kunnen natuurlijk ook afspraken gemaakt worden dat we de mobiele kerk per een bepaalde periode verplaatsen, zodat hij niet altijd op dezelfde plek staat maar toch de gehele stad door kan gaan. Hierover zouden wij graag samen met Arnol Kox en de ondernemers uit de Eindhovense binnenstad in gesprek willen gaan en samen tot een mooie en goede oplossing komen.

Als we dit plan daadwerkelijk gaan uitvoeren dan is hij veel minder mensen tot last en kan hij nog steeds doen wat hij het liefste doet, namelijk de medemens voorzien van zijn grote passie; het woord van God overbrengen.