Necropolis

Begraafplaats in de hoogte

Begraafplaatsen we hebben er 9 in Eindhoven en een crematorium. Iedereen heeft wel een bekende die er ligt en veel mensen komen er weleens. Sommige graven zijn mooi om te zien maar sommige liggen er vervallen bij. Soms is er vandalisme of worden er dingen gestolen. Het is een heel bijhouden van de steen, de bloemen en om het ‘mooi’ te houden. Om over de kosten maar niet te spreken.
In nederland worden de overledenen allemaal in de grond begraven, maar in landen als Spanje worden ze veelal boven de grond begraven in een soort muur. Wij hebben een nieuwe constructie bedacht, een begraafplaats maar dan de lucht in.
In Eindhoven is veel leegstand van grote gebouwen, die niet in gebruik zijn. Waarom bouwen we niet 1 groot gebouw om tot een necropolis. Op de benedenverdieping komt een rouwcentrum, net zoals we bij het crematorium kennen, waar er plaats is voor de opbaring, afscheidsdienst en plek voor een koffietafel. Op de verdiepingen daarboven komen galerijen waar de overledene begraven kan worden, maar dan niet in de grond maar in de muur. Hier komt ook een plekje voor een eventuele steen en bloemen. In 1 gebouw kunnen veel meer begraafplaatsen komen dan op een algemene begraafplaats. Een reguliere begraafplaats neemt ongeveer 2.5m bij 1 m in beslag, in onze constructie kunnen 4 kisten boven elkaar waardoor je veel meer plaatsen kan aanbieden. Ook is er de mogelijkheid om een bepaald aantal plaatsen boven elkaar te reseveren zodat u een zogenoemd familiegraf kunt krijgen. Er zullen ook etages zijn met bepaalde thema’s, bijvoorbeeld de hemel en deze zal helemaal blauw met sterren worden.
Als we deze constructie gaan uitvoeren valt er op veel punten wat te behalen. Er komt werkgelegenheid want tijdens openingstijden is er altijd iemand aanwezig op de receptie. Een team wat de uitvaarten verzorgd en een beheerder die alles in de gaten houdt. Nabestaande kunnen mooie graven maken omdat er weinig tot geen kans is op vandalisme en diefstal. Plus er is weer een gebouw wat van de leegstandslijst afkan.