Partij van de Toekomst

De Partij van de Toekomst (PvdT) is een Nederlandse politieke partij, opgericht door ondernemer Johan Vlemmix. De partij heeft al eerder aan landelijke en lokale verkiezingen meegedaan.

In 2018 zal de partij in diverse steden in Nederland meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

De Kamerverkiezingen in 2017 waren belangrijk voor de partij. De standpunten zijn doordacht en vanuit het oog in de maatschappij tot stand gekomen, bedoeld om de kloof tussen de linkse en rechtse kiezers te dichten. We willen duidelijk een tegenhanger zijn van een partij als DENK, die terug wil naar de oertijd. De Partij van de Toekomst gaat voor de toekomst, en in 2017 voor 2 tot 3 zetels met de slogan 'Zet geen oogkleppen op, stem voor de toekomst.' 

Bekijk hier een actueel kort interview van ED TV

Informatie over de partij op de website van Parlement.com

De partij is niet nieuw, we zijn al sinds 2002 actief in de politiek. Bij de verkiezingen van 2002 werden met als lijsttrekker en oprichter Johan Vlemmix 6.393 stemmen behaald, ruimschoots te weinig om een zetel te bemachtigen. Vlemmix had toentertijd een aantal niet-politici gevraagd op zijn lijst te willen staan. Dit betrof Theo Nabuurs en Eric Hoogerheide op respectievelijk plaats 2 en 3. De Partij van de Toekomst streefde naar een toekomst waarin het "Alle dagen feest, voor iedereen" zou zijn. Tijdens de Kamerverkiezingen van 2003 bepleitte ze dan ook het instellen van een 'minister van feest'. Bij deze verkiezingen van 2003 behaalde de partij 13.901 stemmen, wat ook weer beneden de kiesdrempel was.
De Partij van de Toekomst deed mee aan de Kamerverkiezingen van september 2012 met een programma gericht op directere participatie vanuit de samenleving en waarin gratis internet en een gratis tablet voor iedereen waren opgenomen. Ze kregen medewerking van Nieuw Nederland, een partij die in 2010 voor het eerst mee deed. Verkiesbare kandidaten waren in 2012 o.a. Eric Schampers, Monique Sparla, Han Altena en Jolanda Verburg. Door de turbulente ontwikkelingen en het 'strategisch' stemgedrag in dat jaar, behaalde de partij geen zetels.