Wethouder van Feest in Eindhoven!

johan_vlemmix_850

Natuurlijk is Eindhoven een gemeente die landelijke bekendheid geniet dankzij een groot aantal evenementen die onze stad kent. Het is ook de officiële woonplaats van Johan Vlemmix, die ook in de landelijke verkiezingen met de PVDT altijd pleitte voor een ‘Minister van Feest’.
Op lokaal vlak is een ‘wethouder van feest’ als speciale evenementen-wethouder voor Eindhoven een belangrijke troef van de Partij van de Toekomst.

Johan Vlemmix staat bekend als de ‘hofnar’ om zijn grappen en grollen die altijd weer goed zijn voor een portie plezier en dat krijgt ook veel aandacht in de media, maar in dit geval heeft het besluit om bij zetelwinst een evenementen-wethouder aan te stellen ook een echt serieuze doelstelling.

Armoedebeleid: speciale kortingspas voor minima!

Er is armoede in ons land, nog steeds gaan mensen naar de voedselbank omdat ze niet rond kunnen komen en helaas zijn er ook veel daklozen die de afgelopen koude winter maar weer moeizaam zijn doorgekomen. Ook in mindere mate is er armoede, zo zijn er in Eindhoven veel gezinnen die wél kunnen rondkomen elke maand, maar waar geen cent overblijft om te besteden aan de leuke dingen in het leven.
Ook deze groep mensen heeft recht op plezier en mogen niet worden buitengesloten van evenementen en ontspanning in de vrije tijd.
De Partij van de Toekomst heeft dan ook als belangrijk doel om alle evenementen, zoals concerten, voetbalwedstrijden, theatervoorstellingen tot musea, betaalbaar en toegankelijk te maken voor elke inwoner. Hoe we dat willen doen? Met de speciale Eindhoven-pas. Een pas die in Gelderland al jarenlang succesvol is als ‘Gelrepas’ en ook voor Eindhoven van bijzonder grote waarde kan zijn.
Met deze pas krijgen gezinnen en minima gratis toegang tot evenementen, musea, concerten en pretparken in de regio, of betalen ze op vertoon van de pas een gereduceerd tarief. Ook grote winkelketens, supermarkten en bijvoorbeeld kinderspeelhallen zijn met de pas toegankelijk voor deze kwetsbare groep mensen en hun kinderen. Als wethouder van feest wil de PVDT haar zetel benutten om dit te realiseren op zeer korte termijn.

Meer evenementen = steun voor de horeca!

Johan Vlemmix was al reeds betrokken bij het binnenhalen van grote evenementen in de stad die de lokale ondernemers in Eindhoven geen windeieren hebben gelegd, ook omdat het zorgde voor een boost voor de horeca en de verkopen in de binnenstad. In de komende jaren wil hij als beoogd Wethouder van Feest opnieuw veel evenementen van betekenis naar de stad loodsen, zorgen voor minder regelgeving als het gaat om het afgeven van vergunningen voor evenementen en een schakel worden tussen de lokale horeca en de gemeente. En uiteraard zorgen dat elke inwoner van Eindhoven kan genieten van alles wat de stad aan cultuur en evenementen te bieden heeft. Niemand mag daarvan worden uitgesloten, jong of oud, rijk of minder bedeeld.

Stem ook daarom op de PVDT, in Eindhoven als Blanco Partij op uw stembiljet!